top of page

Baby's en kinderen

Baby's en kinderen vragen een speciale aandacht binnen de osteopathie. Er zijn vele aspecten die anders zijn in de behandeling bij baby's en kinderen dan bij volwassenen. Dit omdat baby's en kinderen nog volop in ontwikkeling zijn en met zachtere efficiënte technieken behandeld worden. Bij het behandelen van kinderen gaan wij uit van het kind. Voor een osteopaat is elke behandeling een creatieve uitdaging, het kind bepaalt hoe hij of zij behandeld gaat worden. Een knuffel, speen of favoriete speeltje zal zorgen dat uw kind zich veilig voelt. Een baby mag, indien nodig, gevoed worden tijdens de behandeling.

 

Baby's

Ook bij een baby kunnen gezondheidsklachten veroorzaakt worden door verminderde beweeglijkheid in bepaalde weefsels. De klachten kunnen er weer voor zorgen dat een baby onrustig is of veel huilt. Verminderde beweeglijkheid kan zijn ontstaan tijdens de bevalling, vooral als de geboorte heel moeizaam ging of juist heel snel. 

Lang vastzitten in het geboortekanaal, vacuümpomp, keizersnede of er heel snel doorheen geduwd worden kan erg belastend zijn voor het lichaam van de baby en voor de moeder. Met name het bekken, de rug, de nek en de schedel worden dan belast bij de baby. Dat kan zorgen voor spanning en pijn op bepaalde plekken in het lijfje, soms met een voorkeurshouding en veel huilen tot gevolg. 

Bij welke klachten kan een osteopaat helpen?

- Reflux (veel spugen)

- Overmatig huilen

- Krampjes in de buik of buikpijn

- Voorkeurshouding

- Slaapproblemen

- Terugkerende oorontstekingen

Twijfelt u of osteopathie iets is voor uw baby? Dan kunt u contact opnemen met de praktijk voor vragen/overleg. 

Kinderen   

Kinderen verbruiken relatief (veel) meer energie dan volwassenen, omdat groei nou eenmaal veel vraagt van een mens. Daartoe is het belangrijk dat alle prikkels -zowel fysiek als mentaal- op een goede manier kunnen worden verwerkt. Osteopathie biedt ondersteuning voor het kind, waarmee de eigen ontwikkeling net iets makkelijker kan worden ervaren. De osteopathische wetenschap kent meerdere (natuurlijke) technieken om de ontwikkeling van het immuunsysteem van uw kind te ondersteunen en diverse methoden om een gezonde werking van het orgaanstelsel te stimuleren.

Niet alleen gezonde kinderen, maar ook kinderen die hinder ondervinden in het dagelijks leven kunnen baat hebben bij een osteopathische behandeling. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bewegingsbeperking, eczeem of (spannings-) hoofdpijn.. 

Bij welke klachten kan een osteopaat helpen?

- (Spannings-) hoofdpijn, migraine

- Eczeem

- Buikklachten

- Concentratieproblemen 

- Evenwichtsproblemen 

- Houdingsproblemen

- Kaakproblemen

- Motorische klachten

- Obstipatie/darmklachten

- Rugklachten

- Oorontstekingen 

Twijfelt u of osteopathie iets is voor uw kind? Dan kunt u contact opnemen met de praktijk voor vragen/overleg. 

bottom of page