top of page

Echografie

echografie

Echografie, ook wel musculoskeletale echografie genoemd, is een moderne techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachtere en hardere structuren reflecteren. Dit geeft voor de osteopaat, als aanvulling op het onderzoek, een beeld van bijvoorbeeld botten, spieren en pezen. Eventuele afwijkingen ervan worden zichtbaar gemaakt op een beeldscherm zodat een nog scherpere diagnose kan worden gesteld. De elektrische echosignalen worden door een computer omgezet in videobeelden, die op een beeldscherm zichtbaar gemaakt worden. De videobeelden kunnen ook afgedrukt of verstuurd per beveiligde mail. Er zijn geen bijwerkingen bekend van deze technologie.

NB Osteopathie maakt als één van de weinige osteopathie praktijken in de regio Amstelveen/Amsterdam gebruik van echografie bij de diagnose. De echografie zorgt voor een scherpere diagnose van uw klacht en maakt een doeltreffender behandelplan mogelijk. Daarnaast is het mogelijk het verloop van het herstel in beeld te brengen en dit werkt weer motiverend voor u! Eventueel kan een rapportage van de bevindingen gedeeld worden met uw behandelend arts.

Voor welke klachten zet ik echografie in?

Voornamelijk klachten rond de schouder, heup, elleboog, pols, knie, enkel en voet zijn geschikt voor echografisch onderzoek. Bijvoorbeeld slijmbeursontstekingen, kalkafzetting in pezen, spierscheuringen, peesontstekingen, een tenniselleboog of gewrichtsklachten zijn met echografie goed zichtbaar te maken. 

bottom of page