top of page
  • nadiblokhuis

Tips om chronische corona klachten te verhelpen middels osteopathie


U heeft corona gehad en merkt dat u toch wat rest klachten heeft overgehouden hieraan. Osteopathie kan dan ondersteunend zijn bij het herstel. Er wordt steeds meer duidelijk over wat de gevolgen zijn van corona binnen de wetenschappelijke literatuur. Zo is gebleken dat de ontstekingen die ontstaan tijdens een heftig ziekteverloop kunnen leiden tot langdurige bindweefsel veranderingen en veranderde functie van het zenuwstelsel. Omdat de ontstekingen op meerdere plaatsen in het lichaam kunnen ontstaan , lopen de klachten na corona ook erg uiteen.


Welke restklachten kunnen worden ervaren?

- Extreme vermoeidheid, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel

- Maag problemen

- Concentratie problemen

- Geheugenverlies

- Pijn rond de borst en het middenrif

- Hoofdpijn

- Verslechterde conditie.


Nu dat gebleken is dat bindweefsel en het zenuwstelsel veranderen door het ziekteverloop word de rol die een osteopaat kan spelen bij het herstel ook duidelijker. Op zowel het zenuwstelsel alsmede door de beweeglijkheid van het bindweefsel te verbeteren krijgt u weer sneller de oude functie terug. Daardoor zullen de pijnklachten die u ervaart (sneller) kunnen verdwijnen bij uw herstel van corona.


Wat kunt u zelf doen gedurende uw herstel van corona?

- Zorg voor afwisseling tussen fysieke en mentale belasting

- Zorg voor afwisseling tussen in- en ontspanning

- Belangrijk is om alle dagen gelijk te belasten

- Geen langdurige inspanning leveren achtereen volgend

Bij NB Osteopathie zijn er reeds een aantal patiënten geholpen met goede resultaten. Mocht u vragen of twijfels hebben over uw herstel? Neem dan contact op via info@nbosteopathie.com of boek een eerste afspraak via de knop rechts bovenin.Comments


bottom of page