top of page
  • nadiblokhuis

Wat is het voordeel van echografie tijdens een osteopathie behandeling?Steeds vaker wordt een echo ingezet om klachten beter in beeld te brengen. Zo ook bij de osteopaat. Dit geeft voor de osteopaat, als aanvulling op het onderzoek, een beeld van bijvoorbeeld botten, spieren, pezen en glijvlakken van de organen (indien hier een verkleving zit). Eventuele afwijkingen ervan worden zichtbaar gemaakt op een beeldscherm zodat een nog scherpere diagnose kan worden gesteld. Door een scherpe diagnose die een echo geeft kan ook het behandeltraject meer op maat worden gemaakt en kunt u eventuele verbeteringen ook monitoren via de echobeelden.


Zo gebruikt NB Osteopathie de echografie voor musculoskeletale klachten, dat wilt zeggen dat er een opnamen gemaakt wordt van het houdings- en bewegingsapparaat. Deze techniek wordt dus toegepast om o.a. spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven, om zo te zien of er een slijmbeurs aanwezig is, een kalkafzetting in de pees, peesontsteking, spierscheuring of andere diagnoses.


Daarnaast maak ik ook gebruik van dynamische echografie in de buik om te zien of organen goed bewegen tenopzichte van hun nabijgelegen structuren en glijvlakken en of hier eventueel een verkleving aanwezig is. Dit kan ontstaan na een keizersnede, galblaas operatie (cholecystectomie) of andere litteken vormingen.

Het voordeel van het toepassen van echografie is dat NB Osteopathie u kan blijven monitoren op verbetering tijdens het gehele behandeltraject of indien nodig kan insturen naar uw huisarts voor verder onderzoek of behandeling.


Hieronder krijgt u een korte indruk over hoe een echo-onderzoek er aan toe gaat:


NB Osteopathie maakt als één van de weinige osteopathie praktijken in de regio Amstelveen/Amsterdam gebruik van echografie bij de diagnose. Wilt u weten of echografie iets voor u kan betekenen? Maak direct een online afspraak of neem contact op met NB Osteopathie voor eventuele vragen via info@nbosteopathie.com of 06-38 43 14 62.

Comments


bottom of page